Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Το πρόσωπο της αυτοπεποίθησης | Συμβουλές μακιγιάζ

 



Σκεφτείτε τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας σας και επιλέξτε τον κατάλληλο συνδυασμό αντιθέσεων που σας ταιριάζει: υγρή ή κρεμώδης σύνθεση, μους ή πούδρα..
Στη συνέχεια αποφασίστε την κάλυψη που θέλετε: φυσική, μέτρια ή τέλεια.






Ομοιόμορφη κάλυψη

Βάση Μέικ Απ
Εφαρμόστε μικρή ποσότητα από τη βάση μέικ απ περιμετρικά του προσώπου με τα δάχτυλα σας ή με σφουγγαράκι και απλώστε τη ομοιόμορφα. Αποφύγετε το αποτέλεσμα 'μάσκα' απλώνοντας τη προσεχτικά γύρω από τη γραμμή των μαλλιών, το πηγούνι και το λαιμό σας.

Καλυπτικό
Πολλοί πιστεύουν ότι το Καλυπτικό πρέπει να εφαρμόζεται πρώτο αλλά είναι  πολύ καλύτερο να εφαρμόζετε πρώτα τη βάση μέικ απ και στη συνέχεια το καλυπτικό στα σημεία που το χρειάζονται. Το καλυπτικό απλώνεται πιο εύκολα πάνω από τη βάση μέικ απ χαρίζοντας ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Εφαρμόστε μικρή ποσότητα στις ατέλειες, όπως οι μαύροι κύκλοι και τα σπυράκια και απλώστε το απαλά με το παράμεσο δάχτυλο.


Πούδρα

Η πούδρα σταθεροποιεί τη βάση και το καλυπτικό και προετοιμάζει την επιδερμίδα για την εφαρμογή του ρουζ.
Πούδρα σε σκόνη: Βυθίστε το πινέλο στη σκόνη και μετά τινάξτε το για να αφαιρεθεί η περιττή ποσότητα της πούδρας. Στη συνέχεια περάστε με το πινέλο όλο το πρόσωπο ακολουθώντας τη γραμμή των μαλλιών για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Πούδρα κόμπακτ: Απλώστε τη απαλά σε όλο το πρόσωπο με το ειδικό πον πον για να πετύχετε ομοιόμορφη κάλυψη. Επαναλάβετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.



Ρουζ
Το ρουζ αποτελεί τον πιο γρήγορο τρόπο για να αποκτήσει το πρόσωπο σας ζωντάνια. Επιλέξτε χρώματα που είναι κοντά στον τόνο της επιδερμίδας σας και απλώστε το ρουζ ομοιόμορφα με κυκλικές κινήσεις και προς τα έξω, ξεκινώντας από τα μήλα και με κατεύθυνση προς τους κροτάφους. Θυμηθείτε το διακριτικό είναι το καλύτερο!




Μυστικά ομορφιάς για κάθε σχήμα!
Ο τρόπος που χρησιμοποιείτε τις ανοιχτές ή τις σκούρες αποχρώσεις διαμορφώνει το σχήμα του προσώπου σας δίνοντας έμφαση στα σημεία που θέλετε να τονίσετε και 'εξαφανίζοντας' τα σημεία που θα ευχόσασταν να μην είχατε. Το οβάλ πρόσωπο αποτελεί το ιδανικό σχήμα προσώπου. Χρησιμοποιώντας ανοιχτές ή σκούρες διορθωτικές πινελιές μπορείτε να 'μεταμορφώσετε' κάθε σχήμα προσώπου σε οβάλ. Ότι σχήμα προσώπου κι αν έχετε.....

Στρογγυλό πρόσωπο
Εφαρμόστε λίγη βάση σε σκούρα απόχρωση στους κροτάφους και στο κάτω μέρος του προσώπου και επιπλέον απλώστε πούδρα σε bronze απόχρωση ακριβώς κάτω από τη γραμμή του σαγονιού σας για να κάνετε το πρόσωπο σας να φαίνεται λίγο πιο μακρύ.





Τετράγωνο πρόσωπο

Δώστε έμφαση στα ζυγωματικά για να μαλακώσετε το σχήμα του. Σκιάστε την εξωτερική γωνία του σαγονιού για να 'υποχωρήσουν' οι έντονες γραμμές. Επίσης χρησιμοποιήστε μια βάση σε πιο σκούρα απόχρωση στις τέσσερις γωνίες του προσώπου. Έτσι οι έντονες γωνίες θα αποκτήσουν πιο καμπυλωτή διάσταση και το πρόσωπο σας θα μεταμορφωθεί.




Μακρύ πρόσωπο
Για να κάνετε ένα μακρόστενο πρόσωπο να φαίνεται πιο πλατύ και με καλύτερες αναλογίες εφαρμόστε το ρουζ από τις εξωτερικές άκρες του προσώπου προς τη μύτη, σταματώντας στην εξωτερική άκρη του ματιού. Μην το εφαρμόσετε πολύ κοντά στη μύτη, διότι έτσι θα τονιστεί το στενό του σχήμα και θα χάσετε το συμμετρικό αποτέλεσμα.



Τριγωνικό πρόσωπο
Χρειάζεστε μια πιο σκούρα βάση για το πηγούνι για να μειωθεί οπτικά το μήκος του καθώς επίσης και στους κροτάφους για να δοθεί έμφαση προς το μέσο του προσώπου. Χρησιμοποιήστε μια πιο ανοιχτή απόχρωση στη γραμμή του σαγονιού για να χαρίσετε περισσότερη ισορροπία και βάθος.






Πηγή: http://cosmeticsavon.blogspot.com/2010/11/blog-post_19.html

1 σχόλιο:

  1. Τη συγκεκριμένη ανάρτηση δεν την είχα προσέξει χθες. Θα ήθελα παρακαλώ να διαγραφεί επίσης καθώς αποτελεί μέρος του Avon Cosmetics Blog και έχει επιμεληθεί από την ομάδα του ιστολογίου. http://cosmeticsavon.blogspot.com/2010/11/blog-post_19.html

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή